Wildcats Conservation Alliance

Vlaardings Filmfestival trotse sponsor van Wildcats Conservation Alliance

De Amur Luipaard

In het oosten van Rusland en het noord-oosten van China komt de Amur Luipaard in het wild voor, nu nog wel. Op het moment zijn er nog zo'n 35 in het wild in leven, dit is een dramatisch laag aantal en daar moet heel snel iets aan gedaan worden. De regering van Rusland heeft al strenge maatregelen genomen tegen stropers en er wordt hard gewerkt aan het beschermen van het leefgebied van de Amur Luipaard, maar met zo'n laag aantal is het van groot belang dat er wordt ingegrepen en er vanuit gevangenschap ook Amur Luipaarden in het wild worden uitgezet.

ALTA

Wildcats Conservation Alliance (voorheen ALTA) is een organisatie die zich inzet voor de Amur Luipaard en de Amur Tijger, ze zijn werkzaam vanuit Engeland en maken daar geen kosten voor administratie, werving, reclame en dergelijke. De donaties die zij krijgen gaan direct naar de hulp van de katten. Zij zorgen voor het beschermen van het leefgebied, de bevolking informeren over de katten, ze werken met conservatie programma's en dierentuinen om de Luipaarden weer opnieuw uit te kunnen zetten en zorgen voor compensatie voor boeren bij verlies van vee. Ook zetten zij zich in om de bevolking te helpen met het bestrijden van bosbranden, wat een grote oorzaak is voor de vernietiging van het leefgebied van de Amur Luipaard. Voor meer informatie over Wildcat Conservation Alliance www.altaconservation.org

Hoe helpt Vlaardings Filmfestival

Voor ieder verkocht kaartje voor het festival gaat er een percentage naar Wildlife Conservation Alliance.
Tijdens het festival zal er een kans zijn om te doneren en hopen wij verschillende sponsor mogelijkheden te kunnen presenteren.
Heeft u zelf ideeen of wilt u meer weten over onze sponsor mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Xizi

Het Vlaardings Filmfestival heeft de vrouwtjes Amur Luipaard Xizi geadopteerd. Zij woont bij de Wildlife Heritage Foundation in Kent, Engeland. Ze heeft al 2 keer eerder jongen gehad waarvan er 1 naar Japan is verhuisd en 1 naar Amerika. Haar jongen zijn een begin in een fokprogramma dat als doel heeft de Amur Luipaarden opnieuw in het wild uit te zetten. Door onze adoptie wordt zij verzorgd en heeft het fokprogramma een goeie basis om op verder te bouwen.
Voor meer informatie over Xizi of de Wildlife Heritage Foundation, Klik hier.

xizi amur luipaard