School Battle 7 juni 2019

Vlaardings Filmfestival voor de jeugd.

school battle

Wat is de bedoeling

Jongeren worden aangespoord om in groepsverband een korte film te maken van minstens 1 minuut en maximaal 10 minuten. De film moet voor 1 mei 2019 worden aangeleverd via mail, wetransfer.com of USB op info@vlaardingsfilmfestival.nl, zodat wij er een totaalprogramma van kunnen maken om op 7 juni 2019 te vertonen op het grote scherm.

Voor het maken van de film komen verschillende aspecten aan bod waarbij moet worden samengewerkt. Er moet een verhaal verzonnen worden, een planning gemaakt worden en vervolgens moeten de scholieren aan de slag met het maken van de film.

Tegenwoordig zijn al veel jongeren bezig met het maken van clips voor youtube e.d. Apparatuur en computerbewerkingsprogramma’s zijn veel toegankelijker geworden. Met een nieuwe mobiele telefoon kan al HD gefilmd worden en met wat creativiteit kan iedereen al een eind komen om iets leuks neer te zetten.

Dit jaar willen wij graag verschillende thema's koppelen aan de films zoals pesten, angst en depressie. De leerlingen zijn vrij om een thema te kiezen.

Prijzen

Er zal een prijs zijn voor beste film en hier zal onderling om gestreden worden.

Ik wil mee doen, maar mijn school doet niet mee!

Wil je graag een film maken om in te sturen, maar doet jouw school nog niet mee met de schoolbattle? Meld dit bij een docent mkv, cultuurstudie of dergelijk vak en laat je via hen aanmelden voor de school. Is dit niet mogelijk stuur ons dan een mail en laat weten op welke school je zit.

Hulp

Voor hulp kan men op de facebookpagina van het filmfestival terecht. Bij interesse kan er ook in schoolverband een gratis introductieles ‘filmmaken’ gegeven worden om de scholieren op weg te helpen. Inschrijven gaat via ons.
Heeft u zelf ideeen of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.